Wiodące składniki kuchni orientalnej

Wiodące składniki kuchni orientalnej
zrozumiec-sens
Życie i styl
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Wielu amatorów kuchni orientalnej wciąż nie spróbowało bardzo wielu potraw z tych, które te regiony mają do zaoferowania. Bardzo często powodem tego jest wyjątkowo okrojona znajomość orientu w świadomości europejskiej, a nowe smaki pojawiają się u nas bardzo sporadycznie. Jednak fani tego rodzaju kuchni nie muszą czekać, gdyż na rynku pojawia się wiele sklepów, które umożliwiają skosztowanie bardzo wielu dań i składników wcześniej niedostępnych na naszym rynku. Te najciekawsze postanowiliśmy opisać.

Co każdy entuzjasta powinien znać?

Kuchnia indyjska to przede wszystkim bogactwo przypraw, z których większość prawdopodobnie już znamy, nawet jeśli ich nie kosztowaliśmy. Jednak wciąż możemy znaleźć w niej bardzo wiele nowości. Jedną z nich są na przykład placki z fasoli, które najpierw się smaży, po czym spożywa jako przystawkę lub nabiera się nimi sos i je bez używania sztućców. Wśród przypraw wciąż warto spróbować oryginalnego curry, które występuje w dwóch wersjach: łagodnej i pikantnej. Jest to na pewno jedna z przypraw, z których Indie słyną.

Z innych przypraw indyjskiej kuchni, które warto znać, jest tandoori masala. Jest to tradycyjna mieszanka, którą pierwotnie stosowano do dań pieczonych w tradycyjnym, indyjskim piecu, ale dziś może to być również patelnia lub piekarnik. Tandoori masala zapewni każdemu mięsu o warzywom niepowtarzalny, orientalny smak, którego szukamy. Możemy znaleźć i kupić tę mieszankę na stronie https://www.kuchnieorientu.pl/produkt/maka-tempura-gogi-150g/

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jakie są najrzadsze odmiany nasion konopi?
Jakie są najrzadsze odmiany nasion konopi?
Istnieje ponad 80 odmian nasion konopi. Najpopularniejszą odmianą są nasiona cannabis sativa, które określa się też jako konopie siewne. Nasiona […]
Ostatnie wpisy