Dlaczego kawa organiczna to dobry wybór dla każdego smakosza?

Dlaczego kawa organiczna to dobry wybór dla każdego smakosza?
zrozumiec-sens
Życie i styl
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Podobnie jak w przypadku żywności ekologicznej, również kawa organiczna (oznaczona napisem BIO) obowiązkowo musi posiadać właściwy certyfikat. Klienci rozpoznają ją dzięki kolorowemu nadrukowi na opakowaniu, ale to znacznie więcej. Proces ubiegania się o znak jest skomplikowany i wymaga spełnienia określonych procedur. W związku z tym oceniane są między innymi – sposób przechowywania i obróbki ziaren czy warunki upraw i zbiorów. Znaczenie mają również tereny upraw, jakość gruntów, co przekłada się na jakość oraz smak kawy, co doceniają wszyscy jej smakosze. Warto zaznaczyć, że znaczna część upraw (ok. 60%) obejmuje obszar Ameryki Łacińskiej, gdzie warunki pracy są często bardzo trudne.

Certyfikat potwierdzający jakość

Kawa BIO jest całkowicie naturalna, czyli jej ziarna dojrzewają w naturalnym rytmie, a grunty cechują się wysoką jakością. Nieużywanie nawozów chemicznych, herbicydów oraz pozostałych, sztucznych środków ochrony roślin, a także ręczne zbiory i nieprzerwany proces dojrzewania ziaren powodują, że kawa BIO wyróżnia się unikalnym smakiem i aromatem. Kawy tego typu można znaleźć chociażby pod adresem https://biozfarmy.pl/pol_m_Kawy-368.html. Co równie istotne, certyfikat potwierdza, że kawa została wyprodukowana bez wyzyskiwania ludzi, jak i środowiska naturalnego.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Jak zorganizować event firmowy krok po kroku?
Jak zorganizować event firmowy krok po kroku?
Zorganizowanie eventu to zadanie, do którego trzeba się dobrze przygotować, jeśli zależy nam na tym, aby jego uczestnicy zapamiętali go […]
Ostatnie wpisy