Zdrowe odżywianie jest często rozumiane w spaczony sposób. Poprzez natłok stereotypów duża część społeczeństwa rozumie termin zdrowego odżywiania jako działanie wymagające od nas wyrzeczeń oraz ograniczeń w zakresie jedzenia. Jednak, nic bardziej mylnego. Aby dostarczać naszemu organizmowi energii do działania oraz odpowiedniej ilości właściwości odżywczych należy spożywać posiłki bogate w witaminy, białka, węglowodany oraz tłuszcze. Możemy jeść zdrowo, nie tracąc na walorach smakowych. Przede wszystkim, ważna jest odpowiednia suplementacja witaminowa, zwłaszcza w okresie zimowym. W Polsce panuje klimat umiarkowany, toteż przez około pół roku mamy ograniczony dostęp do słońca – w tym celu powinniśmy regularnie spożywać witaminę D, która odpowiedzialna jest za naszą energię, zminimalizowanie zmęczenia oraz ospałości. W okresie letnim nie jest to wymagane, gdyż promienie słoneczne ukazują się na tyle często, że wystarczająco odżywiają nasze ciało. Poza tym, oprócz witaminowych suplementów dobrym pomysłem będą soki z witaminami. W tym przypadku najważniejsze jest, aby zwracać uwagę na ich skład. Powinny być to soki w stu procentach naturalne, bez dodatków cukrów oraz substancji słodzących. Jednym z bardziej bogatych w witaminy soków są soki z malin – posiadające w sobie olbrzymią dawkę zdrowych cukrów – oraz sok czarny bez – który poza walorami witaminowymi zwiększy naszą odporność na panujące aktualnie choroby. Regularne picie soków bogatych w witaminy dostarczy naszemu organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania witamin – dzięki czemu będziemy mogli cieszyć się zdrowiem oraz energią.